måndag 30 september 2013

Nu är det jul igen

Häromdagen var det prick 3 månader till jul. Tre månader är ju ganska lång tid... eller inte?! Jag har gjort en liten söt present av en tom toarulle, som jag fyllt med värmeljus.

Men du, vill du göra nåt liknande, så kolla först att ljusen passar i rullen. En del rullar är smalare än andra, nämligen. Och det är ju snopet om man lägger ner en massa jobb och sen får ljusen inte plats!

En av den allra nyaste God Jul-stämplarna har jag här embossat på en tag. Klädnypan med hjärtat passar fint till jul (men även till Alla hjärtans dag och kärleksteman...)

Och här är själva ljusförpackningen. De läckra halvpärlorna sitter monterade på tråd och är väldigt lätta att arbeta med. De söta röda bradsen som jag fäst bandet med hittar du HÄR.

God Jul!

fredag 27 september 2013

Återvinn allt :)

Något som är återkommande hos mig är återvinning , allt som någon gång som haft ett första syfte får nytt liv .

Något jag verkligen rekomenderar är tårtkartongen som är guld metallic & silver metallic på andra sidan. Kartongen kan man köpa för 2-5 kr hos lokala bageriet ( mellan 20cmx20cm till 40cmx40cm )  , har man köpt tårta eller bakelser torkar man bara av med en trasa och torkar av så vätan inte blöter kartongbasen .



Jag har här använt mig av sizzix Tim holtz - wheatherd clock .

Jag tycker om Tim holtz dies och liknande som kan ta tjockare matrial . Sen är dessa diecuts helt underbara använda på mixed media tavlor , de är härligt med fler lager & olika tjocklekar på dekorationerna.

Jag håller just på med en mixed media tavla som just detta kommer till rolig användning :)   Jag skall snart visa bilder men ni får hålla er till tåls .  

Glöm inte juljippot som Roxstamps & Pysseltagen anordnar :)





Happy scrapping DT-Miia 

Till värmeljusen

Hej hej!
Nu börjar det bli mörkare på kvällarna igen och det är dags att bunkra upp med nya värmeljus för att klara vintern... Ja här hos mig så går det iallafall åt en hel del ljus och då kan det ju vara trevligt att ha något fint att förvara dom i. Jag har tagit ett chipsrör och dekorerat det lite lagom med några fina blad och blommor från ROX samt en supersnygg charm. Lite pärlspröt kan ni också se samt en fin spets.




Ha en mysig helg nu och glöm inte släcka ljusen om ni lämnar rummet!
KRAM


onsdag 25 september 2013

Till en stickintresserad dam

 Ett kort till min kollegas stick-intresserade mamma, som är mycket förtjust i lila.

Den underbara texten har jag embossat i vitt och intill den ser du tre små halvpärlor. Halvpärlor har jag också stoppat in lite här och där bland blommorna.

Charmen nere till höger är i form av ett nystan med stickor, passar ju väldigt bra just här, eller hur?

Även insidan går i lila toner och jag har här dekorerat med en charm, som visar på ett av damens andra intressen, nämligen svampplockning. Du hittar svampen HÄR.

Texten om kalorier hittar du HÄR och grattistexten finns HÄR.

Sen hade jag tagit bilder av detaljer och kortets baksida också, men "lyckades" radera dem. Tyvärr, men jag kan inte göra nåt åt det, för kortet är redan levererat.

Ha en fin onsdag!
//Cornelia

lördag 21 september 2013

Läsarpost!

Hej på er alla!
Vart tog den fina sommaren vägen? Hux flux så kändes det att NU är det höst. Kvällarna blir mörkare och kallare och ska jag vara riktigt ärlig så hade jag gärna gått i ide precis som björnen och vaknat fram mot vårkanten. Höst och vinter är inte mina årstider...

Idag ska jag visa två kort som söta Marianne har gjort där hon använt grattisdiesen. Ett som är ett sk vuxenkort och ett till barn.


 
Tack snälla Marianne för att jag fick visa dina kort här!
 
Ha en fin vecka - Hoppas vi ses nästa helg på pysseltagens juljippo! Missa inte det.
 
//Anna-Lena

fredag 20 september 2013

Till en hästtjej

Hej hej!
Idag vill jag visa er ett litet kort jag fick beställning på till en hästintresserad tjej som skulle fylla 25, jag fick fria händer och här kommer resultatet...


På framsidan ser ni några fina biljetter 


Denna söta charm är jag så glad att jag hittade den passade perfekt på kortet



En favorit, nämligen stämpeln "Magi" fick vara med på insidan av kortet


Ha nu en kul helg, och var rädda om er.
KRAM


torsdag 19 september 2013

Överraskning


Min mamma älskar att sticka. Hon stickar hela tiden... hon har en stickning till frukost, den ligger i en korg som står i köket... hon har en annan stickning vid TV-n och en tredje på gång i sängen(!). Den stickar hon på litegrann innan hon går och lägger sej. Numera är hon pensionär men när hon jobbade så åkte hon tåg dit och hem. Då hade hon en liten stickning, som hon kunde ha på tåget (resan tar väl cirka en kvart..).

Jo, sån är hon *S* så när jag nyligen sprang på det här billiga garnet nånstans, så köpte jag fyra nystan åt henne. Det är ju alltid kul med lite nytt att pyssla med, eller hur?! Om det sedan är garn, papper eller nya söta dekorationer... lika roligt, vilket som.

Personliga stämplar finns det många att välja mellan i ROX's sortiment och här har jag använt en av dem, med min mammas namn, för att göra små enkla men söta tags, som hon kan sätta i sina stickade alster.

Men en överraskning med posten måste ju innehålla någon form av brev också, så jag gjorde ett snabbt litet kort i storleken 10x10 cm och skrev en hälsning inuti. En liten halvpärla i hörnet är enda pyntet.

Fina poststämplar hittar du HÄR.

Tillsammans blev det såhär... och så garnnystanen till det. Jag tror att hon kommer att bli glad!

Ha en fin torsdagkväll!


måndag 16 september 2013

Mini glasburkarna - tips!

Något som har hamnat på min favoritlista är dessa små söta glasburkar som jag älskar dekorera allt med . Jag hittar på allt möjligt från smågodis (de små sockerpillerna som finns i tivolikäpparna , små runda glada färger) eller mitt senaste upptäckt :) ranger glossyaccent och små detaljer att fylla burkarna med . Allt går så länge dem går igenom hålet :) allt från paljetter till pärlor och i mitt lilla tips nageldekorationer.  Något jag kom på efter mitt första försök var att man måste nog låta glossyn torka i omgångar för att grejerna inte skall följa med g-kraften till botten , på så sätt kan man skapa ett lager på lager med små budskap , eller varför ute sanden från favorit stranden eller små snäckor kanske  En hårlock eller till och med första tanden.



 Jag förseglar alltid de små burkarna med korken som följer med och glossy längst kanten och jag upplever alltid det väldigt uppskattat och glädjande att se mottagaren. Kortet eller alstert tycker jag känna med genomtänkt när man sätter dit detaljer som tagit tid att skapa. Dessa underbara burkar fanns innan i roxstamps sortiment , jag hittade dem inte nu men jag längtar redan efter fler .

Hoppas detta var ett tips som någon får nytta av :) lämna gärna en kommentar.

Kram DT- Miia 

Favorit i repris

Upplägget känns säkert igen vid det här laget. Jag gillar det själv och det gör tydligen mina beställare också. Här är återigen ett kort till en travintresserad man. Andra intressen är fotboll, det syns ju, och resor... där har jag dekorerat med en liten charm i form av ett pass. Hästskor hittar du HÄR.

Kortets insida går helt och hållet i resandets tecken. Pappren fanns i min spillpapperslåda. Biljetter från ROX passar ju bra till temat, 


Kortets baksida med min personliga raggsockastämpel och en närmare titt på detaljerna.

Idag är det måndag och en härlig pysselvecka ligger framför oss, eller hur? Vädret ska nämligen bli lite grått och ruggigt och det är "tillåtet" att sitta inne och skapa i papper!



lördag 14 september 2013

Enkelt julkort med känsla av vinter - DT-Miia

Idag har jag gjort några enkla julkort , jag älskar återanvända material , och på detta kort har jag återvunnit plasten som min tomtestämpel kom på , jag skar till en bit  mönstrat cardstock "winter wonderland) stod det på . Fin blå nyans med snöflingor på . Jag bara älskar pappret . Stansade ut lite enkla snöflingor av en punch jag hade i krympplast .


Jag fäste plastfilmen med tomten med rangera glossy accent . Skall stämpla upp vinterhälsningar när jag hittar min stämpel som gömt sig :) 

Hoppas detta ger lite julkort-inspiration 

Kram DT-Miia 

fredag 13 september 2013

-Europeanscrappbattle -

På Facebook har det anordnats europeanscrapbattle där man deltar från många olika länder i olika kategorier .
Jag deltog i grupperna LO(layout) , Mixed Media tavla & ATC ( artist trading card) 

Jag gick vidare till 3dje omgången i kategorierna mixed media & ATC tack vare massa röster som röstat på mina bidrag utan att veta att det var just mina bidrag , och det var många kända namn som deltar och som skapar helt underbart. 
 
För att delta skulle man göra bidragen enligt regeln : vad betyder Scrappbooking för dig med ETT ord och bildskapande . 

Mina bidrag : 
Mixed media - mitt scrappord: Recycle

Mitt layout : mitt ord- Lifesupporting (där Scrappbookingen ser till att jag överlever & andas , min hjärna med kugghjul och återvunna klockdelar)  


För mitt ATC bidrag : idé 

Nu har jag ca 6-7 dagar på mig att skapa nya alster när nya spelreglerna släpps inför omgång 3 . Jag är helt över glad att jag kommit så långt i tävlingarna . Helt fantastiskt. 

Säg gärna vad ni tycker om mina bidrag .  Det mesta jag använder kommer från ROXstamps sortiment . Jag bara älskar alla detaljer.

Ha en underbar helg 

DT - Miia 

Bröllop i September

Hej hej!
Hoppas ni är lika laddade inför den kommande helgen som jag är. För en vecka sedan så hade jag en beställning till ett bröllop. Jag använde mig av en av dom fina biljettstämplarna från ROX på framsidan av mitt kort och självklart fick en charm och några fina halvpärlor också vara med.





Baksidan pryds av min Raggsockastämpel.
Önskar er en superfin helg
Kram


torsdag 12 september 2013

Staffli Julkort - av DT-Miia


Då har sommaren gått över i höstens varma färger och man kan känna doften av kyla när man är ute . Jag blir lite nostalgisk för att man tänker tillbaka på när man var liten , hur man uppfattade de olika årstiderna . Det får mig att le.

 Min mamma var traditionsbunden , så alla traditioner hon lärt mig kommer jag föra vidare .  En tradition sommar gillade var att skapa egna julkort och skicka . Man lade ner tid & tankekraft och tänkte på mottagaren som skulle få kortet . Det har gjort att mina kort alltid innehåller överraskningar :) vi har de senaste åren överraskar med hemgjorda praliner i en söt liten dekorerad ask , dekorerade ljus och tändsticksaskar men inte minst , lite konfetti :) det finns inget roligare än se människors min när dem öppnar ett kort och det trillar ut massa små stjärnorna eller hjärtan . Eller man ser att dem njuter av pralinerna man gjort. Så lite betyder väldigt mycket för många . Så iår startade jag ännu tidigare med mina julkort och hemligheten i år . Jag har hjälpt en vän att göra lite julkort och grejer. Så jag tänkte bjuda på ett julkort med staffli funktion som jag gjort i dagarna 💜 hoppas ni tycker om det lika mycket som jag tyckte om att göra det . 


Jag har börjat med att skära till 14x14 cm kortbas i cardstock , sen vek jag enda sidan på hälften in mot mitten  sen skar jag till ett cardstock i 14x14 cm och limmade bara på den lilla flärpen (halvan som skall vikas neråt) när jag monterat kortet viker jag tillbaka som ni ser på bild och sätter en "border" med cardstock , från spill och rester och limmar fast ett passande siden band , hittar fram lite blommor & stansar ut spellbinders nya snöflingor i silver metallic cardstock .

Jag har även förberett bakgrunderna som är ca 12x12 och det är nya jul & vinter serien från kaiser kraft på pysseltagen . Jag dekorerar med Tim holtz klocka som jag har stansat i "tårtskivekartong" blir himla snyggt . Sen pärl på rad från roxstamps , blommor från roxstamps . Charmen tror jag oxå är från roxstamps . Sen den fina bilden är från kaisercraft - ett 12x12 ark fyllt med vackra motiv , vintage Christinas & citat om julen . Är helt förälskad i dessa papper , dem finns på pysseltagen . 


Fråga om det är något ni undrar eller vill veta med av .

Med vänlig hälsning, Miia 

onsdag 11 september 2013

Rosa lullull

Ett beställningskort där önskemålen var "rosa lullull". I mitt eget tycke blev det kanske lite väl "lullulligt" och nästan lite rörigt men jag hoppas och tror att beställaren och mottagaren ska bli nöjda.

Den lilla grattistexten på tagen är ur mina egna gömmor, men blommor och sidenband och spets hittar du i butiken.

Jag har hittat inspiration till detta ramkort från duktiga Stephi.

De fina charmsen samt min personliga stämpel och den vackra texten i mitten av den kommer allt från ROX...

... liksom de härliga stämplarna på kortets insida. Den lilla tagen med namn och ålder har jag skrivit ut med datorns hjälp.

Ha en fin onsdag!

måndag 9 september 2013

Album till Olle, 30 år!

 Jag gillar att göra minialbum. Ja, jag gillar överhuvudtaget att använda foton och skapa fina minnen med dem, de är så kul!

Här har jag gjort ett album till Olle, som fyllde 30 igår. Det väckte en del uppmärksamhet på hans kompisfest, fick jag höra, och det kan jag tänka mej... att de fick lite att prata om när de såg bilderna på Olle som liten... *S*

Den runda charmen med text kommer från ROX , trädetaljerna från Studio Calico och namntagen har jag skrivit ut med datorns hjälp. Även den lilla metallknappen kommer från ROX.

Du hittar den här samt andra runda charms med text HÄR.

Man viker upp och knyter ihop albumet såhär, så kan det stå... till exempel på ett presentbord ;)

 Det går åt en hel massa cardstock och är lite pyssel att göra själva stommen, men det blir verkligen dekorativt med de olika färgerna i "stjärnan".

 Nu kommer ett bildras... sju sidor har albumet och här är den första.

Här har Olle vuxit på sej lite och fått sin första cross av storebror. Han skulle få köra den samma dag som han kunde rycka igång den själv och det dröjde inte så länge innan han fixade det.

 En annan födelsedag än den trettionde...

När Olle slutade första klass blev han hämtad efter skolavslutningen i denna fräcka folkvagns-cab, skapad av storebror.

 Examensdags.

Liten blir stor... här är Olle sisådär 25 och i Bulgarien på semester. Dekorerat har jag gjort med solglasögon, pass, en ölkapsyl och en fin ring med texten "joy".

 Även babyskor, kugghjul och den lilla skiftnyckeln hittar du i ROX-butiken!

För drygt två år sedan blev Olle pappa för första gången och på albumets sista sida finns en bild av honom och sonen Alfred och så en liten text som jag diktat ihop och skrivit ut med datorn igen.

Japp, det var allt från mej idag. Nu är det måndag och en ny härlig vecka står för dörren! Ha det bra!