söndag 30 september 2012

Adventskalender


Jul... ja, det är ju inte så långt kvar. Och adventskalendern behöver man ju redan 24 dagar före julafton. 24 tändsticksaskar, en textstämpel och två sprillans nya julbiljettstämplar från ROX har jag använt till den här skapelsen.

Jag har fotat mitt arbete och det kommer en liten tutorial här endera dagen.

Vintergatan... är en ljuvlig text som jag tycker passar sååå bra här. Denna kalender är det en mormor/farmor (jag vet inte vilket) som ska ge till ett av sina barnbarn.

Askarnas insida har jag klätt med ett litet mörkare blåturkost papper med små silverstjärnor här och där.
Stjärnorna syns inte så bra på bilden.

Och här har vi den! En av de alldeles nya julbiljetterna. Samma användbara storlek som ROX's andra biljetter. Det innebär också att du lätt kan stansa ut dem med hjälp av den här dien.

En bit band som nästan ser ut som en julklapp..

På en annan sida har jag satt en av de andra julbiljetterna (det finns fler varianter!).

"Knopparna" på askarna är runda pärlor, som jag bara limmat fast. I mitten på snöstjärnan här sitter en stor halvpärla.

 Här syns biljetten lite bättre. Visst är den läcker med snöstjärnan i bakgrunden?!

 En annan sida.

 Givetvis måste kalendern "signeras" med hjälp av min raggsockastämpel!

Imorgon tänker jag visa er världens enklaste, och ganska annorlunda, julkort! Med en annan av årets julstämplar på. Vi ses då!



lördag 29 september 2012

USA-inspirerat kort

Ett kort till en kille som fyller 30. Han gillar amerikanska bilar och pappret fick verkligen spela huvudrollen här. Namnet har jag stansat ut med QK Eliza och lackat med lite 3D-lack för extra effekt.

Metallhörn hittar du HÄR i butiken.

Insidan har till vänster en utskriven bild på en amerikanare och så en ficka att stoppa pengar i. Till höger ser du en av de nyare grattisttämplarna. Galet snygg är den!

 Till fickan på insidan har jag också gjort en tag med ett svampmotiv. Killen gillar alltså att plocka svamp också.

Grattisstämpel av annat snitt hittar du HÄR.


 Den fina texten som passar till alla finns på tagens baksida. Just nu är den tyvärr slutsåld, men kommer nog in snart igen.


Min personliga raggsockastämpel har här fått texten Roligare än ett mail i mitten. Den börjar bli en klassiker nu! *S*

Ha det bäst!


fredag 28 september 2012

Stämpelsläpp imorgon

Imorgon släpper ROX nya stämplar (och en del annat, som är superhemligt än så länge). Juliga, härliga stämplar, som jag har haft förmånen att skapa lite med redan nu.

Det som syns på bilden är en del av något större, som jag dekorerat med några av dessa stämplar. Ja, det är såklart inte motivet som syns här, som är nytt. Det är ett gammalt motiv från en annan tillverkare. Nejdå... de nya är så hemliga att de inte visas här heller... ännu!

Vill du se dem först av alla åker du till Örkelljunga på Pysseltagen/ROX's julevent imorgon mellan kl 10 och kl 16. Där finns de, tillsammans med en massa julinspiration och mys!

Har du inte möjlighet till det får du vänta tills de finns i butiken senare på kvällen.

Visst är det spännande?!!!!!


En liten påse

Hej!
Jag har pysslat till en liten påse som man kan fylla med ett krya-på-dig-kit och ge bort till någon som behöver lite extra för att bli frisk igen.





Påsen blev ganska så sparsamt dekorerad men några rosor och en av mina favoritcharms i form av en ängel fick vara med. Nu skall man ju inte hoppas att man behöver använda denna fina stämpel då man helst vill att alla skall vara friska men om olyckan är framme så är det väldans trevligt att ha denna stämpel i sin samling. Ha en fin dag! Kram



torsdag 27 september 2012

Snabbt och lätt

Just nu känns det som om alla beställningar trillar in ungefär dagen innan de ska vara klara och jag hinner knappt ens fundera på hur de ska se ut innan jag måste klistra ihop dem... Detta är ett sådant snabb-kort, där jag utnyttjat mönster och glitterdetaljer på själva pappret för att få ihop det. Jag har bara lagt till namnet, utstansade QK-bokstäver (Snow Angel), lite punchinella (underskattat material) och blommor..

 Insidan har en grattisstämpel från ROX samt en ficka med några tags...

... med personliga små foton.

Raggsockastämpeln och Roligare än ett mail blir den enkla dekorationen på baksidan. Glöm inte bort att det kan bli jättefint att stämpla på mönstrat papper!

Ha det allra bäst!


onsdag 26 september 2012

Födelsedag - sjukdomar - kugghjulsdies etc etc

Hej och hallå!
I dagarna så fyllde faktiskt ROX Stamps 3 år, men något jubelklang och fest blev det inte just nu i varje fall. Att livet går upp och ner vet vi alla och just nu så åker jag nog lite bergodalbana helt enkelt. Lite sjukdom inom familjen, mammas 75 års dag och jag själv som för tillfället är stendöv gjorde att orken inte fanns där. Jag har den senaste veckan verkligen fått känna på hur det är att vara handikappad i och med att jag för tillfället inte hör. En ilsken örongångsinflamation ska botas med gasbinda i miniformat som stoppats in i örat indränkt med alsolsprit. Sen o andra sidan så är det ju skönt att stänga av och gå i sin egna lilla värld - och det gör jag nu.

Kugghjulsdiesen har legat för avfärd på en flygplats  i dryga veckan och nu börjar jag sannerligen bli trött på att vänta. Tyvärr kan jag inget göra utan får snällt vänta på att de kommer hit så jag kan packa alla förbeställda kugghjul. Risken är väl att när de släpps i shopen kan de ta slut igen, så vill du vara riktigt säker på att få tag i en så bör du förbeställa nu! Till er som beställt så lovar jag att de hinner inte mer än över tröskeln förrän de går ut med vändande post.

På lördag är det juljippo hos Pysseltagen i Örkelljunga. Jag finns på plats med delar av sortimentet och denna lördagen så släpps årets julstämpelkollektion! Stämplarna ritade jag i Juli månad när det var som varmast! Jag och Inger har jobbat stenhårt för att ta fram inspiration och produkter inför julen  - så har ni vägarna förbi Örkelljunga på lördag tycker jag verkligen att det är värt ett besök. 10-16 är det öppet för dig som vill kika in.
Välkomna!



50 år

Ett kort till en blivande 50-åring som är intresserad av att resa. En biljett på kortet är såklart självskriven!

Jubilaren jobbar med fotvård och även om de här charmsen i form av små fötter är tänkta till baby-kort så passar de väl alldeles utmärkt här?!

Och... jag tror inte att jag gör ett enda kort nuförtiden, som inte har en halvpärla lite här och där. Här är några gröna instoppade i blomsterarrangemanget.
Att hon gillar att sjunga fick mej att göra en liten rulle av notpapper och låta den gömma sej litegrann bland blommorna.

Båda texterna på insidan hittar du också i butiken. HÄR finns texten på högersidan och HÄR hittar du grattistexten.

Kortets färger är önskemål från beställaren, som ville att kortet ska gå i 60-tals-stuk; brunt, orange och grönt. Det här randiga pappret på insidan har jag trott att jag aldrig någonsin skulle få någon användning för. Rentav lite fult, har jag tyckt, men jag slänger ju aldrig något så det har fått ligga kvar här i mina gömmor... och här blev det alldeles rätt! *S*

På baksidan har jag som vanligt maskat in en del av motivet från framsidan i min personliga raggsockastämpel.

Ha det gott!

tisdag 25 september 2012

Underbara ungar

En vän till mig har lyckats med det underbara att få sina prinsar till världen på ett och samma datum men med ett ett års mellanrum. Emil föddes 2011 och Kalle kom till världen på sin storebrors ettårsdag i år. Detta måste ju självklart uppmärksammas med ett kort. Och vad kan passa bättre än den underbara "Jag önskar dig..." ?






På baksidan ser ni min personliga "Raggsockastämpel" och framsidan är dekorerad med söta charms en hjärtpin, halvpärlor och organzaband från butiken.Visst är det härligt när man får chansen att göra någon glad med ett kort för ett speciellt tillfälle? Hoppas ni har det bäst och är rädda om er, Kram Linda

måndag 24 september 2012

Chokladkort med marina toner

Hej!
Efter en helg med en hel massa kalasande och godsaker så vill jag börja min första vecka som 30-åring med att att visa er ett chokladkort som överlämnades på ett kalas vi var på för någon vecka sedan. Detta är en kul men lite trixig vikning och kortet blir lagom stort och är kul att dekorera. Här kan ni se stämplarna "Choklad är också mat" och "Bara det bästa..." på baksidan är min Raggsockastämpel som vanligt ;)

Maria som skulle få kortet gillar fiskar och fick ett bidrag till nya fiskar till ett av sina akvarium, valde att lägga in pengarna i "nätet" på framsidan av kortet.

En liten glasflaska fick agera "flaskpost", älskar dessa flaskor och det känns lyxigt att dom är av glas.

En livboj fick agera dekoration i ena hörnet.



Önskar er en fin vecka i härligt höstväder, stråla ikapp med solen och andas in frisk luft. Kram på er

fredag 21 september 2012

Kugghjul!

Hej!

Ni har väl inte missat ROX snygga och praktiska die med kugghjul? Jättesmidig att använda och kugghjulen blir alldeles lagom stora på kort och jag älskar att man kan stansa ut flera stycken på en gång.





Här kombinerade jag dom med två metalliska dekorationer jag hittade i min låda här hemma, enkelt och kul att ge bort. Kram Linda